Asana

O asana este o imbinare armonioasa a trupului, a mintii si a sufletului de a vibra la unison cu Nemarginirea.

miercuri, 14 noiembrie 2012

De ce yoga?De ce nu! J
Primul meu contact cu yoga a avut loc în anii tinereții. Eram în școala generală, undeva în clasele VII-VIII. Găsisem o carte în biblioteca părinților, carte care prezenta posturile yoghine atat prin descrierea modului de execuție cât și prin poze. M-a fascinat seriozitatea, calmul și starea de libertate a bărbatului din acele poze. Așa am început să practic eu yoga, inspirându-mă din acea carte. Nu a fost ceva de durată, deoarece tentațiile adolesecentine și-au zis cuvântul, însă, aceea perioadă mi-a deschis ochii spre alte lumi.
În anii imediat următori am luat cunoștință de astrologie, numerologie, radiestezie și alte domenii care mi-au dat o  perspectivă nouă asupra vieții.
Au mai trecut câțiva ani în care am experimentat din plin tot ceea ce avea să îmi ofere partea socială a vieții pentru ca într-un final să îmi dau seama că am obosit să merg la petreceri, să mă întâlnesc cu persoane cu care nu aveam prea multe de discutat, să fiu într-o relație în care rolul femeii era să aștepte și să aibă o extraordinară răbdare ca bărbatul să își realizeze visele sale și atunci am decis să fac „acel ceva” care pentru mine înseamnă calm și libertate.
Așa m-am hotărât să merg  la cursul de yoga din Mediaș. ...
Am început cursul de yoga la 21 de ani. În tot acest timp am învățat să am încredere în mine și să îmi urmez propriile vise. Am renunțat la relațiile toxice și la obiceiurile și mai toxice; mi-am făcut prieteni alături de care simt că îmi petrec timpul cu folos, prieteni care mă fac să mă simt iubită așa cum sunt, fără să fie nevoie să port vreo mască impusă de societate. Am început să mă cunosc pe mine însămi, să îmi conștientizez adevărata natură feminină. Am învățat să îmi folosesc energia în scopuri benefice și să mă bucur de fiecare zi din viața mea, fie ea cu bune sau cu rele. M-am împrietenit cu părinții mei, fapt care îl credeam imposibil de realizat, relația cu ei transformându-se de la un an la altul.
Am adoptat un stil de viață sănătos, am făcut primii pași în a iubi cu adevărat, fără atașamente și fără așteptări. Recunosc că nu este ușor, însă merită din plin efortul...
Deseori am fost întrebată de unde atâta calm și seriozitate în situații în care majoritatea își pierd cumpătul. Presupun că bărbatul din acea carte mi-a fost un bun model și ghid în ceea ce urma să fie un stil de viață pentru mine.
 Yoga ....
Alina Calu  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam sa folositi un limbaj decent si sa evitati formularile neadecvate.